Svjetska automobilistička federacija potvrdila je da je francuski vozač Anthoine Hubert poginuo je u teškoj nesreći koja se dogodila danas poslijepodne na stazi Spa-Francorchamps u utrci Formule 2.

Hubert se, u bolidu ekipe Arden, sudario s Juanom-Manuelom Correom, juniorom Alfa Romea, na izlasku iz zavoja Raidillon, a snimka je pokazala zastrašujući prizor teško oštećenih bolida i dijelova rasutih po cijeloj stazi. Učestvovalo je još nekoliko bolida u tom sudaru, ali s manjim oštećenjima.

Na sn imku se vidi kako je jedan od vozača izgubio kontrolu na ulasku u Raidillon, a onda je uslijedila lančana reakcija. Utrka je odmah prekinuta i nije nastavljena. Službe sigurnosti odmah su intervenirale, ali nažalost Anthoineu Hubertu nije bilo spasa.

U saopćenju FIA-e stoji:

- Sa žaljenjem objavljujemo da je vozač bolida s brojem 19, Anthoine Hubert, podlegao ozljedama i preminuo u 18:35.  Vozač bolida s brojem 12, Juan-Manuel Correa, u stabilnom je stanju i zbrinut je u bolnici u Liegeu. Više informacija o njegovom stanju bit će poznato naknadno. FIA će pružiti podršku organizatorima natjecanja i nadležnim službama te će pokrenuti istragu o ovom incidentu.

Hubert je bio Renaultov razvojni vozač, rođen u Lyonu 22. rujna 1996. godine.