open-navfaktor-logo
search
Za jedan obrok više
Volonteri iz Konzuma i Mercatora pomažu u Restoranu dobre volje
Kompanije Konzum i Mercator u okviru projekta "Svi zajedno za jedan obrok više" pokrenule su zajedničku inicijativu dobrovoljnog volonterskog rada svojih zaposlenika, koji će u naredna dva mjeseca pružati svakodnevnu podršku radu Restorana dobre volje u organizaciji Udruženja Pomozi.ba.
19.04.2022. u 12:08
get url
text
Konzum, Mercator

Volonterski rad zaposlenika podrazumijevat će pomoć osoblju restorana pri pripremi, pakovanju i izdavanju između 200 i 220 obroka dnevno, koliko Udruženje Pomozi.ba svakodnevno osigura za socijalno ugrožene korisnike ovog restorana.  

Kako bi ozvaničili ovaj vid saradnje, predsjednik Uprave kompanija Konzum i Mercator Nihad Imširović i izvršna direktorica Nedeljka Bilić prvi su odvojili vrijeme i proveli jedan radni dan volontirajući u Restoranu dobre volje, te na svom primjeru pokazali koliko je značajno baviti se društveno korisnim radom i pomoći građanima u potrebi, a njihov pozitivan primjer nastavili su slijediti zaposlenici ovih kompanija.

- Kompanije Konzum i Mercator kroz segment društveno-odgovornog poslovanja pružaju stalnu podršku i pomoć zajednici što smatramo svojom obavezom i odgovornošću prema okruženju u kojem poslujemo. Povremeno smo u naše projekte, a kako bismo im dali dodatni veći značaj, uključivali naše kupce i dobavljače te sam mnogo sretan zbog njihovog odaziva i učešća. Međutim, ovaj vid podrške koji smo sada pokrenuli kroz volonterski rad je jedinstven i drugačiji jer su po prvi put uključeni naši zaposlenici koji direktno svojim angažmanom doprinose zajednici, susreću se licem u lice sa ljudima kojima je pomoć potrebna, susosjećaju sa njihovim životnim pričama i ta snaga empatije je vjerujem nešto što će se dalje širiti i inicirati mnoge slične volonterske projekte u korist naše zajednice. Upravo zato sam jako sretan što sam i lično dijelom ovog humanitarnog projekta u okviru kojeg mogu svojim angažmanom bar malo doprinjeti zajednici – izjavio je predsjednik Uprave Konzuma i Mercatora Nihad Imširović.

Povodom početka dobrovoljnog volonterskog rada zaposlenika Konzuma i Mercatora, ove kompanije su Udruženju Pomozi.ba donirale i značajnu količinu prehrambenih proizvoda. 

- Zahvalni smo na stalnoj i dugogodišnjoj podršci kompanija Konzum i Mercator, kako kroz različite donacije, tako i kroz postavke korpi za prikupljanje prehrambenih proizvoda u njihovim prodajnim objektima, što nam je od velikog značaja. Posebna nam je čast što smo na ovaj način produbili saradnju, te što su ovako velike korporacije nama ukazale povjerenje i pokazale kako svi možemo uraditi nešto korisno za zajednicu i na taj način probuditi svijest, empatiju i želju za pomaganjem kod drugih. Upravo to je i jedan od razloga postojanja naše organizacije, zato se nadamo se da će i drugi slijediti primjer Konzuma, Mercatora i njihovih zaposlenika - izjavio je predsjednik Udruženja Pomozi.ba, Elvir Karalić. 

U Pomozi.ba kuhinjama u Sarajevu, Travniku i Bihaću svakog dana se pripremi oko 1.000 obroka za socijalno ugrožene građane, a onima koji zbog lošeg zdravstvenog stanja i udaljenosti ne mogu doći do restorana, timovi ove organizacije obroke donose na kućni prag. Gotovi obroci se isporučuju i stanovnicima Vareša, Breze, Visokog, Travnika, Viteza, Donjeg Vakufa, Skender Vakufa/Kneževa, Kotor Varoši, Bihaća, Bosanske Krupe, Cazina, Bosanske Dubice i Prijedora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.