open-navfaktor-logo
search
Ruku na srce
Volonteri i ove godine prave paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica
Paketići će i ove godine biti podijeljeni uz novogodišnju predstavu u režiji volontera Udruženja, a u kojoj će uz Djeda Mraza oživjeti mnogi heroji iz bajki. Djeca će imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama, koje se svake godine s posebnom pažnjom pripremaju samo za njih
02.11.2018. u 10:14
get url
text

Volonteri humanitarnog udruženja "Ruku na srce" već osmu zimu pokreću svoj najveći projekat - "Nijedno dijete bez paketića 2018" te tim povodom pozivaju studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da ih podrže.

"Nijedno dijete bez paketića" je humanitarni projekat u okviru kojeg Udruženje "Ruku na srce" nastoji osigurati novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Tokom prve realizacije projekta, 2010. godine, pripremljeno je i podijeljeno 260 novogodišnjih paketića najmlađima. Protekle zime, ta brojka dostigla je čak 1.750 paketića, koji su podijeljeni mališanima školskog i predškolskog uzrasta s područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine.

- Koliko će mališana biti obradovano ove godine, u najvećoj mjeri zavisi od podrške donatora projekta, kojih je prethodnih godina bilo mnogo. Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke, slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine onoj djeci čiji roditelji ne mogu osigurati te male radosti – poručili su iz Udruženja.

Paketići će i ove godine biti podijeljeni uz novogodišnju predstavu u režiji volontera Udruženja, a u kojoj će uz Djeda Mraza oživjeti mnogi heroji iz bajki. Djeca će imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama, koje se svake godine s posebnom pažnjom pripremaju samo za njih.

Donacije je moguće dostaviti na nekoliko punktova. Radnim danima u periodu od 09.00 do 17.00 sati: Mevlana caffe na Baščaršiji (ul. Čurčiluk Veliki 24), Udruženje STELEKS na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu (Kampus Univerziteta), te prostorije FK Željezničar (stadion Grbavica). Subotom u periodu od 10.00 do 12.00 sati: Centar "Ruku na srce" na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

Na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) moguće je uplatiti i novčane donacije s naznakom: Za akciju "Nijedno dijete bez paketića". Rok za prikupljanje svih priloga je 12. decembar 2018. godine, saopćeno je iz Udruženja "Ruku na srce".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.