open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Vojvodić za Faktor: Pobjeda Borca nije za pohvalu, stajališta sam kao navijači Želje
U prvom premijerligaškom susretu poslije više od tri godine fudbaleri Olimpika doživjeli su poraz na gostovanju kod Zrinjskog.
03.08.2020. u 19:02
get url
text

Izabranici Darka Vojvodića poraženi su s 1:0, iako su jako dobro parirali protivniku koji je dosta kvalitetniji, i koji je sasvim sigurno jedan od četiri tima koji će se boriti za sami vrh tabele.

Šef stručnog štaba tima sa Otoke nije nezadovoljan igrom koju su njegovi fudbaleri prikazali na terenu stadiona Pod Bijelim brijegom.

Zrinjski - Olimpik 1:0
Treba uzeti u obzir da je Zrinjski višestruki prvak naše države, a mi smo protiv takve ekipe odigrali taktički perfektno. I slobodno mogu reći da je kojim slučajem bilo neriješeno ili da smo pobijedili, ne bi bilo nezasluženo. Smatram da smo pokazali da nismo nezasluženo u Premijer ligi, iako smo igrali bez nekoliko veoma bitnih igrača.

Sloboda - Radnik 1:1
Moram istaći da je Sloboda ove sezone dobro podmladila tim. Samim tim ne smatram da je neriješen rezultat protiv Radnika na domaćem terenu neuspjeh. Vjerujem da će Sloboda igrati sve bolje kako sezone bude izmicala. S druge strane, Radnik je ekipa koja ima kontinuitet, dobrog trenera i vjerujem da će svoje mjesto tažiti u sredini tabele. Tuzlaci moraju biti svjesni da će biti uspona i padova, ali klub se mora voljeti i kada mu ne ide...

Borac - Mladost 6:0
Borac ima odličnu ekipu. Klub je možda organizaciono najbolji u svojoj historiji. Ipak, protiv desetkovane ekipe, kakva je bila Mladost, nije to neki rezultat za pohvaliti se. Vidjet ćemo kako će igrati u nastavku. Mladosti želim da se što prije skupi i da pokaže ono što je činila u proteklim godinama. Oni su ozbiljan klub, koji predvodi ozbiljan čovjek, a u posljednje vrijeme dali su nekoliko jako kvalitetnih mladih igrača.

Željezničar - Velež 3:0
Protiv Želje na Grbavici niko nije favorit. Još prije početka sezone sam rekao da bi se Velež mogao boriti za Evropu. Bez obzira na ovu utakmicu, u to i dalje vjerujem. Ako je bilo vrijeme za otriježnjenje, onda je možda najbolje odmah na početku jer poraz na Grbavici nije neuspjeh. Vjerujte da tačno znam kako se Feđa (Dudić, op. a.) osjećao poslije prvog poluvremena. Desi mi se ista stvar pa bih već u desetoj minuti, da ikako mogu, zamijenio svih 11 igrača.

Krupa - Sarajevo 0:2
Sterilno prvo poluvrijeme, a Krupu je na kraju jedna greška odvela u poraz. Sarajevo je samo još jednom potvrdilo da veliki ne moraju igraju najbolje da bi stigli do pobjede. Mislim da je Krupa u rangu s nama i da će se boriti za opstanak.

Široki Brijeg - Tuzla City 1:0
Široki je brza i jako nezgodna ekipa, ali igrali smo i prošle godine s njima u Kupu BiH, kada smo bili slabiji. Ne plašimo ih se, ustvari, ne plašimo se nikoga na našem terenu. Moj dojam nakon utakmice je da je Tuzla City bolje igrao i izgledao na početku prošle sezone, tako se makar meni čini da su igrali bolje i kvalitetnije.

Nakon što je dao svoje viđenje utakmica prvog kola PLBiH, Vojvodić je rekao ono što misli i velika većina njegovih kolega, ali i ljubitelja domaćeg fudbala.

- Sarajevo, Željezničar, Borac i Zrinjski su četiri ekipe koje će se boriti za vrh i to je sasvim sigurno. Zrinjski je ove sezone izuzetno igrački moćan, možda i najbolji tim Mostaraca unazad nekoliko godina. Mi smo možda u duelu s njima imali taj peh da smo primili pogodak iz najgoreg udarca koji su uputili ka našem golu - naglasio je Vojvodić.

Iako njegov klub nema oraganizovanu navijačku podršku, Vojvodić smatra kako su fudbal s navijačima i bez njih dvije skoro pa različite stvari.

- Dijelim mišljenje navijača Željezničara da fudbal bez navijača nije fudbal i ja sam negdje na tom stajalištu. Svima nama je jako neobično igrati bez publike - rekao je trener Olimpika na kraju razgovora za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.