open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Vojvodić za Faktor: Borac najviše uložio, Velež razočarao, Željo glavni kandidat za titulu
Vojvodić je za Faktor komentarisao mečeve drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine
29.07.2019. u 15:09
get url
text

Darko Vojvodić još je bez angažmana, nakon što je okončao misiju u Borcu, vrativši banjalučki tim u Premijer ligu.

Trener njegovih kompetencija neće još dugo biti "na birou". Već je postalo tradicionalno da Vojvodić sjedi na klupi timova koji izbore promociju u viši rang. Koji korak će biti naredni, ostaje nam da vidimo.

U međuvremenu Vojvodić je za Faktor komentarisao mečeve drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Oduševila ga je Sloboda, razočarao Velež, a Željo je kandidat broj 1 za naslov prvaka.

Sloboda - Široki 2:2

Sloboda je pravo otkrovljenje. Nakon sumorne prošle sezone igra sada liči na nešto. Naročito dolaskom Bekrića. Tu su i Bekići, Livančić... Mislim da ne treba pred ekipu stavljati imperativ, dovoljno će biti pustiti ih da igraju. Što se tiče Širokog Brijega, očito je da su u nekoj krizi. Možda im ovaj rezultat pomogne da to prebrode. Vrlo brzo će se Širokobriježani vratiti u vrh.

Borac - Zvijezda 09 1:0

To je ekipa koja je ove godine najviše uložila. Sve osim izlaska u Evropu za njih bi bio neuspjeh. Dobro su krenuli. S druge strane, vidim da su Zvijezdu mnogi otpisali, iako je prerano, jer imaju odličnih igrača i samo su u krizi rezultata.

Radnik - Tuzla City 3:0

Visok poraz i za mene iznenađenje. Ne znam šta se dogodilo jer City ima visoke ambicije. Možda je trenutak nepažnje, a Radnik je odlična ekipa koja takve stvari ne prašta. Posljednjih sezona igraju odlično, a vjerujem da će i ove.

Mladost DK - Željezničar 0:2

Željo je zaslužio pobjedu. Željo ima igru i trebao je slaviti u prvom kolu protiv Borca. Bitno je da ekipa ima igru, a rezultati će doći. Kada nemate igru, a prate vas dobri rezultati, onda se to mora vratiti kad-tad. Ekipa se dobro pripremila i prema mom mišljenju je kandidat broj 1 za titulu.

Zrinjski - Velež 1:0

Smatrao sam da je ovo idealan trenutak da Velež uknjiži prvu premijerligašku pobjedu protiv Zrinjskog pod Bijelim brijegom, naročito zbog tih evropskih mečeva, odnosno susreta sa Utrechtom. Međutim, Rođeni su me razočarali na startu prvenstva. Vidio sam ih u gornjem dijelu tabele. Kapitena Zvonića ne treba kriviti, treba se što prije oporaviti i izvući pouke. Velež je odlična ekipa, vratio im se i trener Rahimić, što će im biti od velikog značaja. Za Zrinjski se zna, jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu.

Čelik - Sarajevo 0:0

Očekivano tvrda utakmica. Čelik je u euforiji nakon pobjede na Pecari, što se odrazilo i na posjetu na tribinama. Međutim, u ovom momentu im je u goste stigao najteži mogući protivnik. Obje ekipe vidim u borbi za sami vrh, Čelik se može boriti i za Evropu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.