open-navfaktor-logo
search
Vozači oprez
Vogošćanska petlja: Puštena u saobraćaj raskrsnica sa kružnim tokom
Iz pravca Vogošće izgrađene su dvije nove trake zbog lakšeg uključenja u kružni tok, te po jedna saobraćajna traka iz pravca Semizovca i autoputa A1, kaže Hamidović
30.09.2019. u 15:26
get url
text

Asfaltitranje raskrsnice sa kružnim tokom na Vogošćanskoj petlji je završeno ovog vikenda. Prema riječima Mahira Hamidovića, šefa gradilišta firme Bosman, 99 posto projektnih radova je završeno i od danas je u  funkciji raskrsnica sa kružnim tokom.

- Iz pravca Vogošće dobili smo dvije nove trake zbog lakšeg uključenja u kružni tok, iz pravca Semizovca jednu i iz pravca autoputa A1 također jednu traku, te se  prema Vogošći nastavlja sa dvije trake koje se opet sužavaju u jednu - kaže Hamidović i pojašnjava da radovi koji su preostali neće remetiti odvijanje saobraćaja.

{$galerijaFotografija}

Izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom na Vogošćanskoj petlji počela je krajem marta 2019. godine, radove su usporili nepovoljni vremenski uvjeti i tehnički problemi koji su se javili tokom realizacije projekta. Urađeno je proširenje saobraćajnice, iskopana padina da bi se formirale još dvije saobraćajne trake i formirao kružni tok. Urađena je kompletna odvodnja, zaštita kosine i rasvjeta. To su elementi koji su potrebni za normalno funkcionisanje raskrsnice sa kružnim tokom. Vozači trebaju biti maksimalno oprezni i poštovati sve saobraćajne znake a posebno prilagoditi brzinu kretanja saobraćajnicom. U narednih sedam dana kompletan prostor oko kružnog toka trebao bi biti uređen.

Raskrsnica sa kružnim tokom na Vogošćanskoj petlji jedna je od četiri koje će biti izgrađene u Vogošći, a ova saobraćajnica jedna od najopterećenijih ne samo u Kantonu Sarajevo nego i FBiH. 

Vogošćanska petlja, 30.09.2019
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.