open-navfaktor-logo
search
Bh. derbi u Evropi
Vogošća protiv Borca u 3. kolu rukometnog Challenge Cupa
Zbog nešto boljeg međunarodnog rejtinga Vogošćani su uključeni direktno, dok je Borac igrao u 2. kolu i u dvomeču ubjedljivo eliminirao predstavnika Azerbejdžana
15.11.2018. u 14:50
get url
text
RK Vogošća PH

Rukometaši Vogošće Poljine Hills u bosanskohercegovačkom derbiju 3. kola Challenge Cupa u subotu u prvoj utakmici dočekuju ekipu banjalučkog Borac m:tela.

U tu fazu takmičenja Vogošćani su uključeni direktno, zbog nešto boljeg međunarodnog rejtinga, dok je Borac igrao u 2. kolu i u dvomeču ubjedljivo eliminirao predstavnika Azerbejdžana.

Predsjednik RK Vogošća PH Fetah Kadrić je na pres-konferenciji kazao da je njegov klub ove godine imao sreću da u žrijebanju izvuče Borac, jer im je to poznat protivnik.

- Borac je u posljednje vrijeme u evidentnoj igračkoj krizi, isto tako i Vogošća nema brlijantan skor u dosadašnjem domaćem prvenstvu. Radi se o dva kvalitetna protivnika, koji su u ovom trenutku podjednakih ambicija i samih sastava timova. Nadamo se kako ćemo mi i oni pokazati pravi renome bh. rukometa - izjavio je Kadrić.

U odsutnosti trenera Danijela Ridžića, Kadrić je kazao da su svi igrači zdravi i u punom kapacitetu očekuju utakmicu.

Kapiten ekipe Alen Geko, kazao je da je Borac prije nekoliko kola na domaćem terenu pobijedio Vogošću, tako da će predstojeći dueli biti dobra prilika za revanš.

- Dva kluba zadnjih godina igraju svojevrsne derbije u BiH i u tim utakmicama se odlučuje o titulama u kupu i prvenstvu. Nismo baš najbolje otvorili sezonu, imali smo dva poraza u gostima, ali polako dolazimo u formu, ekipa napreduje i uigrava se. Nije lako uigrati toliki broj novih igrača, ali mislim da smo napravili veliki napredak u odnosu na početak sezone. Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat, pozivam publiku da nas u tome podrži - kazao je Geko.

Golman Vogošćana Damir Efendić rekao je da klub "nastavlja kontinuitet igara u evropskim takmičenjima, iako svake godine ulaže mnogo više nego što mu se vraća".

- Zadnjih godina s Borcem vodimo bitku za prva dva, tri mjesta u prvenstvu i kupu. Odlično se poznajemo, igrali smo s njima prije par sedmica, nažalost poraženi smo. Tačno znamo šta od njih ovdje možemo očekivati. Naša ekipa popravlja formu i pokazuje evidentan napredak. Daćemo svoj maksimum da borbenošću nadoknadimo neke svari koje nam u ovom trenutku nedostaju. Ukoliko prođemo Borac i izborimo nastup u osmini finala Challenge cupa to će biti istorijski uspjeh za naš klub - izjavio je Efendić.

Susret će igrati u subotu, 17. novembra, u Sportskoj dvorani "Amel Bećković" u Vogošći s početkom u 17.00 sati, dok je revanš na programu 24. novembra u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.