open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Vodeći timovi na teškim gostovanjima, tri utakmice u direktnom prijenosu
Posljednju utakmicu subotnjeg programa u Tuzli igraju Sloboda i Željezničar (16.30 sati)
09.11.2019. u 08:15
get url
text

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas, a na rasporedu su mečevi 16. kola. Vodeće timove bh. elite očekuju teška gostovanja.

Prvi na travnjak će fudbaleri Sarajeva, koji od 13.30 sati igraju protiv Radnika u Bijeljini.

Radnik je nezgodan domaćin i ima pet pobjeda pred svojim navijačima ove sezone, dok Sarajevo ne briljira u gostima sa samo jednom pobjedom, uz četiri remija i dva poraza.

Husref Musemić ne može računati na neke važne igrače poput Amara Rahmanovića i Nebojše Gavrića, koji će odraditi suspenziju zbog akumuliranih žutih kartona.

Utakmicu Radnik - Sarajevo sudit će Elvis Mujić, čije izuzeće su gosti zatražili od Fudbalskog saveza BiH, ali su dobili odbijenicu.

U istom terminu Čelik na Bilinom polju dočekuje Zvijezdu 09. U zeničkom premijerligašku bilo je burno proteklih dana, a ekipa zbog neizmirenih dugovanja nije odigrala meč prošlog kola na Grbavici protiv Željezničara, pa je utakmica registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist sarajevskog premijerligaša. U međuvremenu, novac je pronađen, dugovi isplaćeni, a u suprotnom Čelik bi bio izbačen iz lige. Srećom po bh. fudbal, to se nije dogodilo.

Zvijezda 09 je osokoljena poslije pobjede nad Zrinjskim i u Zenici sigurno stiže u želji da se nadigrava, jer samo tri boda ostavljaju im kakve-takve šanse u borbi za opstanak.

Uzdrmani Zrinjski, predvođen novim trenerom Nenadom Gagrom, koji je privremeno rješenje na klupi, dočekuje Tuzla City (16 sati). Jasno je da je za Plemiće pobjeda imperativ, ali nešto će se u Mostaru pitati i tim Elvira Baljića. Zrinjski ne može računati na Ivana Čurjurića, dok kod gostiju nema kapitena Samira Efendića.

Posljednju utakmicu subotnjeg programa u Tuzli igraju Sloboda i Željezničar (16.30 sati). Čak četiri posljednja premijerligaška meča starih sportksih rivala okončana su remijem, od čega tri rezultatom 0:0. Ovosezonski susret na Grbavici završen je 2:2.

Amar Osim ne može računati na povrijeđenog Ermina Zeca, dok njegov kolega Milenko Bošnjaković prvu pobjedu na klupi Slobode lovi sa svim raspoloživim snagama.

Utakmice iz Bijeljine i Tuzle prenosi Moja TV, dok duel iz Mostara gledaoci mogu pratiti na Areni Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.