open-navfaktor-logo
search
Policijska akcija
Vođa "Škaljaraca" uhapšen dok je bio u društvu sina Nasera Keljmendija
Vukotić je deportovan u Srbiju, gdje ga tamošnji istražitelji dovode u vezu sa, između ostalog, nizom likvidacija, koje su se dogodile u posljednjih nekoliko godina u Beogradu
12.09.2018. u 10:23
get url
text
Jovan Vukotić i Besnik Keljmendi

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog kriminalnog klana iz Srbije, uhapšen je jučer u turskom ljetovalištu Antalija u zajedničkoj akciji turske i srbijanske policije.

U njegovom društvu u Turskoj je, prenosi Kurir, bio Besnik Keljmendi, sin Nasera Keljmendija, jednog od, tvrde istražitelji, vođa albanske mafije na ovim prostorima.

U Turskoj je, navodno, proveo 40 dana pod lažnim imenom i sa lažnim bugarskim pasošem. U trenutku hapšenja Vukotić se nalazio u sobi sa djevojkom.

Vukotić je deportovan u Srbiju, gdje ga tamošnji istražitelji dovode u vezu sa, između ostalog, nizom likvidacija koje su se dogodile u posljednjih nekoliko godina u Beogradu.

Kako navode iz MUP-a Srbije, Vukotić je označen kao vođa organizirane kriminalne grupe "škaljarci", za kojim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu potjernicu zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina.

"Škaljarci" se pored krijumčarenja velike količine narkotika, dovode u vezu i s drugim teškim kaznenim djelima: ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i slično, navode iz MUP Srbije.

Vukotić je, kako su naveli u resornom ministarstvu, tokom boravka i kretanja po Evropskoj uniji koristio falsificirane dokumente i identitete.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.