open-navfaktor-logo
search
Prijavljeni Tužilaštvu
Vlasnika kuće napali metalnom šipkom i više puta ga izboli nožem
Oni se sumnjiče da su 6. januara ove godine oko 17.30 sati u porodičnoj kući u mostarskom naselju Opine fizički napali vlasnika metalnom šipkom, te mu nanijeli više ubodnih rana nožem
15.11.2018. u 19:55
get url
text

Sektor kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko–neretvanskog kantona, nakon provedene kriminalističke istrage, podnio je danas Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru, protiv Emira Džafića (38) iz Modriče i Milana Turujlije (38) iz Zenice.

Oni se sumnjiče da su 6. januara ove godine oko 17.30 sati u porodičnoj kući u mostarskom naselju Opine fizički napali vlasnika metalnom šipkom, te mu nanijeli više ubodnih rana nožem.

Isto tako, osumnjičeni su vlasniku kuće ukrali mobilni telefon marke Samsung S8 i 1.000 maraka, navodi se iz Ureda za informisanje MUP-a HNK.

Podsjećamo, dvojac je napao D. G., koji je odranije poznat policiji.

Prije ovog razbojništva proveli su dva dana u pritvoru Policijske uprave Mostar, jer su uhvaćeni u drugom krivičnom djelu. Dva dana ranije, u mostarskom prigradskom naselju Raštani, zajedno sa Alijom Husićem iz Mostara, kako se sumnja, ukrali su vozilo "Opel astra" od Z. R. (57), koji je bio parkiran ispred njegove kuće , nakon čega su tri sata kasnije upali u trgovinu "Market stop" na drugom kraju grada, u naselju Rodoč.

Prijeteći nožem, tada je jedan od razbojnika je zgrabio kasu s pulta, a nakon prijave radnice, kao i prethodno vlasnika automobila, policijske patrole na terenu su se dale u potragu te su ih pronašli u blizini skladišta "BH Telecoma" kod Kantonale bolnice "Dr. Safet Mujić" u Južnom logoru.

Budući da je u jednom ruševnom objektu u Južnom logoru pronađena znatna količina ukradenih stvari, ova trojka je osumnjičena i za druga krivična djela počinjena u proteklom periodu na području Mostara i Čapljine.

Nakon kriminalističke obrade u policijskim prostorijama, osumnjičeni su tada predani u nadležnost Tužilaštva HNK koje je nakon saslušanja uputilo prijedlog za određivanje pritvora zbog krađe vozila i razbojništva u trgovini u Rodoču, ali Sud je odbio prijedlog i pustio ih na slobodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.