open-navfaktor-logo
search
Uviđaj nije počeo
Vlasnik Zaharexa: Ne znamo ništa o uzrocima požara, razmišljamo kako zadržati što više radnika
Svi proizvodni pogodni firme Zaharex u Ježincu kod Srebrenika sinoć su izgorjeli. Vatra nije zahvatila samo zgradu uprave u kojoj je bio samo manji dio sredstava za proizvodnju.
14.10.2021. u 10:43
get url
text
Milionska šteta nakon požara u firmi Zaharex
Milionska šteta nakon požara u firmi Zaharex

- Uviđaj još ne može početi, jer požar na nekim mjestima još tinja. Na mjestu događaja je policija i za sada se uzimaju izjave od svjedoka. Ulazak u požarište nije moguć sve dok vatra ne bude potpuno ugašena - kaže glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

VEZANI TEKST - Troje povrijeđenih tokom gašenja požara u Srebreniku, spriječena ekološka katastrofa

Vlasnik firme Zaharex Zaim Hasanović kaže da ne zna šta će biti s radnicima i hoće li ostati bez posla, ali kaže da će učiniti sve da ih što više bude zbrinuto. Ova firma, inače, zapošljava oko 150 radnika.

- Vidjet ćemo možemo li radnike zbrinuti u neke druge pogone. Imam pogon za proizvodnju stolica i par salona namještaja. Gledat ćemo što više radnika da zadržimo - kaže Hasanović.

O uzrocima požara još je prerano govoriti, ali je već sada jasno da je šteta milionska.

- Imam još neke objekte gdje bi mogao za mjesec-dva pokrenuti proizvodnju. Oprema, repromaterijal, pogoni za proizvodnju spužve i namještaja su potpuno uništeni - navodi Hasanović.

Veliki požar sinoć je nekoliko sati gasilo pet vatrogasnih ekipa iz Srebrenika, Tuzle i Lukavca, a lokalizovan je oko 23 sata.

Inače, Firma "Zaharex" je jedan od vodećih proizvođača madraca, bonell žičanih jezgara i spužve u BiH, a proizvode i posteljine, prekrivače, jastuke, nadmadrace, a od nedavno i namještaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.