Vlasnik trafike na sudu: Žena osvojila pola miliona eura, on joj isplatio osam hiljada

objavljeno: 08.02.2018. u 21:22

Evelyn R. (44) je 31. marta prošle godine došla na trafiku u Egelsbachu u Hessenu. Vlasniku trafike Klausu-Peteru L. (65) je pokazala svoj dobitni listić.

On joj je isplatio 8.000 eura u gotovini. Međutim, ono što dobitnica nije znala je da joj pripadaju 477.777 eura. U srijedu se vlasnik trafike našao na sudu u Darmstadtu.

Evelyn R. je došla u lutriju i vlasnik je ubacio listić u kompjuter, čestitao je ženi i rekao joj da je osvojila 8.000 eura. Kada je žena htjela opet igrati s istim listićem, navodno se kompjuter "pobunio". Klaus-Peter L. je ručno unio brojeve i promijenio ih kako bi sam kasirao dobitak.

Žena je otišla kući i primijetila da su zadnji brojevi 88, a ona nikada ne igra iznad 18. Klaus-Peter L. je tvrdio da je riječ o nesporazumu, ali nije imao sreće sa sudom. Sudac ga je osudio zbog prijevare na godinu i tri mjeseca zatvora uslovno. Izgubio je licencu, a dobitnica je na kraju dobila svoj novac. 

Bild je naveo i par savjeta kao izbjeći slične situacije. Navode da se dobitak može provjeriti u lutriji, a da o pojedinoj saveznoj pokrajini ovisi koliko se novca može odmah isplatiti. U Hessenu je to 8.000 eura, a u Sjevernoj Rajni - Vestfaliji 1.000. Za veće iznose mora se ispuniti formular i onda se dobije cijeli iznos.