open-navfaktor-logo
search
Vraćaju se prazni
Vlasnik autobusa koji su trebali prevesti migrante: Sve je krenulo u drugom pravcu, nije bilo smisla da ostajemo
Migranti koji su prethodnu noć proveli u autobusima nedaleko od kampa Lipa u Bihaću, sudeći prema trenutnoj situaciji, ostaju i dalje na toj lokaciji.
30.12.2020. u 17:52
get url
text

Naime, svi autobusi, kojima su migranti trebali biti prevezeni na novu lokaciju, krenuli su iz Bihaća, ali prazni, a migrante, pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona, kako smo saznali, usmjeravaju prema kampu.

VEZANI TEKST - Vozači autobusa na Lipi na ivici strpljenja, rekli im da će u 16 sati dobiti obavijest šta da rade

- Ja sam svojih devet autobusa povukao prema Cazinu odakle smo i došli, jer nema smisla više da čekamo gore. Prije pet minuta čuo sam se i sa vlasnikom autobusa iz Sarajeva koji su bili u koloni nedaleko od kampa Lipa. I oni su krenuli prazni put Sarajeva, trenutno su u Petrovcu - kazao nam je jedan od organizatora prijevoza migranata iz kampa Lipa na drugu lokaciju čije je ime i prezime poznato redakciji. 

Prema njegovim procjenama, tamo se nalazi oko 1.000 migranata.

- Migranti se vraćaju u ono što je ostalo od tog prihvatnog centra. Da li će im neko donijeti tople napitke i još šatora, ne znam - kaže.

Dodaje da se u poslijepodnevnim satima pronijela informacija da će autobusi sa migrantima krenuti na novu lokaciju.

- Rečeno nam je da bismo mogli krenuti za sat vremena. No, samo se u 16 sati nešto dogodilo i sve je krenulo u drugom pravcu. Nisam više vidio nikakvog smisla da ostanemo i dalje na tom lokalitetu – kazao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.