open-navfaktor-logo
search
"Potez" iz 2006.
Vlasnik Almerije "iskopirao" Zidanea, Francuz u ulozi Marca Materazzija
Poslije skoro 14 godina, čini se da se Zidane zna našaliti na račun njegovog okršaja sa stoperom italijanske reprezentacije
06.01.2020. u 11:52
get url
text

Sadašnji trener Real Madrida Zinedine Zidane tokom igračke karijere važio je za jednog od najboljih veznjaka, ali i fudbalera na planeti.

Zidane je sa reprezentacijom Francuske 1998. godine postao prvak svijeta, a dvije godine kasnije i prvak Evrope. Legendarni francuski veznjak imao je priliku da osvoji još jedan Mundijal, ali su Trikolori poraženi u finalu 2006. godine. Finale je obilježio upravo Zidane koji je glavom u grudi udario Marca Materazzija i tako zaradio isključenje. Francuska je kasnije poražena na penale od Italije.

Zizou nikad nije mnogo volio pričati o ovom mračnom trenutku njegove karijere. Ipak, poslije skoro 14 godina, čini se da se Zidane zna našaliti na račun njegovog okršaja sa stoperom italijanske reprezentacije.

Naime, vlasnik Almerije Turki Al-Sheikh fotografisao se sa Zidaneom i prilikom toga imitirao je upravo Zidaneov potez iz finala SP 2006. godine, što je nasmijalo i trenera Realda.

Kasnije se oglasio i sam Materazzi koji nije krio oduševljenje zbog poteza vlasnika Almerije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.