open-navfaktor-logo
search
Privedena u Beogradu
Vlasnica "salona užasa" radila i u Banjoj Luci: Za nju se čulo pošto je unakazila klijenticu
Salon Olgice Markanović (31), uhapšene vlasnice "medicinsko-estetskog centra Tayas” u Banjoj Luci i dalje postoji, ali ni komšije iz zgrade o njemu ni o vlasnici nisu znale ništa dok jedna mušterija nije u njemu unakažena nakon "estetskog tretmana".
02.06.2021. u 08:47
get url
text

Olgicin salon na Senjaku u Beogradu je zatvoren otkako su u javnost isplivale optužbe klijenica da im je intervencijama nanijela trajne povrede po licu.

Markanović, koja se predstavlja se kao kozmetolog-edukator, privedena je u Beogradu zbog sumnje da je počinila krivična djela protiv zdravlja ljudi, nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo i neovlašteno bavljenje određenom djelatnošću.

Ona je imala i salon u Banjoj Luci, za koji se nije pretjerano znalo, jer je kozmetičke usluge obavljala u stanu u stambenoj zgradi, koji je preuređen za potrebe pružanja estetskih i kozmetičkih usluga.

Sve je bilo izuzetno diskretno

Komšije u toj zgradi kažu da znaju da je tu radio kozmetički salon, jer su viđali djevojke koje su dolazile na razne tretmane. Sve je, kažu, bilo izuzetno diskretno, tako da ne znaju detalje o životu Markanović i poslu kojim se bavila, piše Srpskainfo.

Jedna od komšinica je ispričala da je njena sestra imala veliki problem nakon tretmana kod nje jer je bila unakažena.

– Nikada ne bih ni čula, ni znala da postoji neki salon u toj zgradi i da neko tu radi, da sestra nije otišla ne neki takozvani "vampirski tretman". Sjećam se da je bila ogorčena koliko je loše sve bilo urađeno, a u odnosu na ono kako se predstavljalo kada se raspitivala za tretman – ispričala je ova komšinica.

Za salon i usluge koje su u njemu pružane nije se moglo na široko znati, što potvrđuju i komšije i iz susjednih kuća u ulici gdje je Markanović radila. Oni kažu da nikada nisu imali pojma da se u njihovoj blizini nalazi nekakav salon ljepote. Sagovornica čija sestra je imala neprijatno iskustvo kaže da je sve dogovarala telefonom. Kako je ispričao jedan muškarac koji je išao kod nje na konsultacije, a potom su se zbližili, Olgica se njemu predstavila kao "predsjednica estetike za BiH" i kao miss BiH. Njegovoj djevojci predstavila se kao ljekar.

Jezive opekotine i pečati po licu

On je odustao od jedne intervencije jer je njegova prijateljica nakon tretmana kod Markanović, kako je rekao, zadobila jezive opekotine, imala je bolove i ostali su joj pečati po licu.

– Odustao sam čim sam čuo, ali moju drugaricu je unakazila – dodao je on.

Markanović se u Srbiji tereti da je od aprila prošle do 15. marta ove godine, u jednom neregistrovanom estetskom studiju na teritoriji Savskog venca za novac pružala medincinske estetstke usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad, a za čije obavljanje joj je, po zakonu, potrebna dozvola nadležnog organa.

Prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljena za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, ona nije izdavala medicinski izvještaj, fiskalni račun ili priznanice pacijentima nakon zahvata, već im je usmenim putem prepisivala lijekove, što je za posljedicu izazvalo teško narušavanje zdravlja pacijenata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.