open-navfaktor-logo
search
Sramotno
Vlado Ristanović, optuženik za ratne zločine, vratio se na mjesto zločina u Jusiće: Porodice žrtava ga opkolile i otjerale
U selu Jusići, nedaleko od Zvornika, jutros se desila neprijatna situacija zbog čega su burno reagovali uznemireni mještani ovog zvorničkog sela.
21.07.2022. u 17:02
get url
text

Naime, u Jusićima se jutros pojavio Vlado Ristanović, optuženik za ratne zločine na području Zvornika. Ristanović je, u pratnji svojih advokata, želio obići kuće, podrume i štale u Jusićima.

Iako informacije nisu službeno potvrđene, vjeruje se da je Ristanovićev dolazak u Jusiće povezan sa optužnicom koja se vodi protiv njega.

On se, naime, tereti da je zajedno sa Perom Radićem, Božom Vidovićem, Petkom Tomićem i Brankom Studenom odgovoran za ubistva najmanje 48 osoba te progon Bošnjaka sa područja zvorničke općine.

Mještani Jusića prepoznali su Ristanovića, te su ga u tom momentu opkolili nakon čega je on, prema riječima svjedoka, pobjegao glavom bez obzira.

Cijeli slučaj uznemirio je mještane Jusića koji su, kako kažu, ponovo morali proživljavati bol koju im je Ristanović nanio odvodeći njihove najmilije na klanje i ubijanje, prenosi Oslobođenje.ba.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.