VEZANI TEKST - Ovo je Vlado Đajić, direktor UKC Banja Luka, nemoj biti Vlado

- Svakodnevno primamo pohvale pacijenata koji se liječe u našoj ustanovi i eminentnih stručnjaka iz cijelog svijeta koji dolaze raditi u UKC kao vodeći medicinski centar u ovoj regiji i šire – naveo je Đajić u videoporuci povodom, kako je naveo, neistina koje pojedini političari i blogeri plasiraju u javnost na njegov i račun rada najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj.

Naglasio je da su "velika laž tvrdnje o krivičnim radnjama u javnim nabavkama UKC-a RS-a, te da se sve radi u skladu sa zakonom i da bi, u slučaju da ima nepravilnosti, institucije već reagovale .

Đajić tvrdi da nikad u životu nije vidio, a kamoli koristio drogu i napomenuo da je spreman svakog trenutka dati uzorke krvi, kose i urina za potrebe nezavisnog testiranja.

Đajića je za njegovo navodno korištenje narkotika često prozivao banjalučki bloger Slobodan Vasković, koji ga u svojim tekstovima često naziva nadimkom " doktor Crta", a što je Đajić i ranije u medijskim istupima osporavao, a nedavno ga je za navodni kriminal optužio i bivši odbornik PDP-a Ivan Begić, poznat po aferi "porno-snimak".