open-navfaktor-logo
search
Blistao na EP-u
Vladimir Petković sve dogovorio sa francuskim velikanom, hoće li ga Švicarci pustiti?
Selektor fudbalske reprezentacije Švicarske Vladimir Petković mogao bi napustiti klupu ove alpske zemlje i vratiti se klupskom fudbalu.
26.07.2021. u 22:09
get url
text

Kako pišu švicarski mediji, rođeni Sarajlija je navodno dogovorio sve uvjete oko preuzimanja šesterostrukog francuskog prvaka Bordeauxa, no kočnicu za sada predstavlja ugovor sa Fudbalskim savezom Švicarske koji traje do 31. decembra 2022. godine.

Da je Petković, pod čijim vodstvom su Švicarci pružali odlične partije na proteklom Evropskom prvenstvu, na meti francuskog kluba, potvrdili su i iz FS Švicarske.

- U nedjelju popodne sportski direktor Bordeauxa javio se direktoru reprezentacije Pierluigiju Tamiju i prenio mu kako su zainteresovani za našeg selektora - saopćio je švicarski savez u ponedjeljak.

Petković je zatražio raskid ugovora, što je potvrdio njegov agent i dugogodišnji prijatelj Vinicio Fioranelli.

- Tačno je da ih je Vladimir Petković zamolio da ga puste - kazao je Fioranelli, prenosi Blick.ch, te dodao:

- Kada je Vladimir Petković produžio ugovor do Svjetskog prvenstva 2022. godine, zajedno smo izvukli jednu klauzulu. U njoj se kaže da on može za malo novca otići u top ligu, što se odnosi na Njemačku, Englesku, Italiju, Španiju ili Francusku. Tada mu je rečeno da neće biti nikakvog spoticanja ukoliko dođe ponuda.

Ipak, čini se da je situacija zategnuta jer je Savez, kako tvrdi Fioranelli, Petkoviću uskratio odlazak, ali nije još sve rečeno...

Petković je navodno već dogovorio trogodišnju saradnju sa Bordeauxom, ukoliko ga pusti FS Švicarske.

Još prije početka EURO-a, Petković je razgovorao sa Eintrachtom iz Frankfurta, a interesi Fenerbahčea, Zenita i Fudbalskog saveza Rusije nikada nisu konkretizovani, piše Blick, te za kraj novi kako je vrijeme Sarajlije u FS Švicarske nakon sedam godina prošlo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.