open-navfaktor-logo
search
Isijavanje mržnje
Vladika Mihailo napadnut u Trebinju po povratku sa komemoracije u Srebrenici
Vraćajući se sa komemoracije u Srebrenici svratili smo da se odmorimo u mjesto Aranđelovo kod Trebinja i doživjeli da slušamo apologiju tom strašnom zločinu i zločincima. Jedan gost je zbog našega prisustva komemoraciji u Srebrenici na nas nasrnuo uvredama, koje nas nisu lično uvrijedile, ali jesu nas kao Božija bića - naveo je vladika Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.
15.07.2021. u 11:33
get url
text

Isijavao je, kako je naveo, mržnju na sve druge i drugačije "kojom ga je naoružala Svetosavska crkva".

- Kakvo je to hrišćanstvo svetosavske crkve koja vjerujuće sklone prećeranome fanatizmu naoružava mržnjom prema drugim narodima i bližnjima i podstiče nasilje nad drugim i drugačijim - upitao je Mihailo.

Ako u njoj ima išta hrišćansko i ljubavi prema Božijoj tvorevini, njeni klirici, kao pastiri, trebalo bi, kako je rekao, da se stide od takve pastve i svoje uloge u njenome oblikovanju kao protivnika onoga ljudskoga u ljudima.

- Društvo mora da ustane protiv takve politike slugu Božijih koji umjesto dobru i ljubavi služe zlu i mržnji, prije negoli otrov mržnje ovlada javnom scenom sa zastrašujućim posljedicama - izjavio je vladika Mihailo.

Poslije toliko godina od genocida u Srebrenici i danas, prema njegovim riječima, mnogi slave taj strašni zločin genocida uperen protiv cijelog jednog naroda i zločince koji su se tim strašnim aktom upisali u sramne i mračne stranice historije civilizacije.

- To saznanje pogađa onaj ljudski nerv u čovjeku, svakoga koji u sebi ima išta ljudsko - zaključio je Mihailo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.