open-navfaktor-logo
search
Djelima ih, Harkane
Vladi KS sa milijardom KM budžeta najveći ponos pranje ulica, "spektakl" snimali dronovima
Nakon jutrošnjeg "spektakla", nikad dosad viđenog pranja ulica u Sarajevu i defilea vozila Kantonalnog komunalnog preduzeća "Rad", o proljetnom čišćenju Kantona Sarajevo oglasio se i premijer Edin Forto lično. 
17.04.2021. u 18:34
get url
text

VEZANI TEKST - "Čega se lik dosjetio": U Sarajevu se i od redovnog održavanja gradske čistoće pravi spektakl

Forto, čovjek koji upravlja kantonom od skoro milijardu KM budžeta, velikim poduhvatom aktuelne Vlade predstavio je čišćenje ulica, što je posao KJKP "Rad" koji to preduzeće obavlja svake godine i što mu je zakonska obaveza. 

Bez obzira na činjenicu da se radi o zista bizarnom ponašanju jednog premijera, Forto je snimio i video za Facebook.

Vlada KS je jednu lekciju dobro naučila, a to je da je najvažnije uložiti u marketing i PR, jer PR je u politici sve. Facebook Vlada, kako je očito s razlogom zovu, pobrinula se čak i za to se pranje ulica snimi dronovima!?

Kako bi sve to prošlo bez njega? Oglasio se, dakle, i vođa sarajevske "Trojke" i predjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković. 

- Počela je velika proljetna akcija čišćenja Kantona Sarajevo. Premijer Edin Forto i ministri/ce u Vladi prisustvovali su početku akcije u Parku prijateljstva na Darivi - napisao je Konaković, najavljujući i novi mobilijar u jednoj sarajevskoj mjesnoj zajednici. 

Sve u svemu, baba leži na dušeku para i češlja se, dok selo gori. 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.