open-navfaktor-logo
search
Korida
Vladar Čevljanovića Medonja šampionski završio 2019. godinu, u Vitezu pao Peran
Pred nekoliko hiljada posjetilaca u zanimljivoj borbi Medonja je još jednom potvrdio da je bez konkurencije u BiH i na Balkanu
29.12.2019. u 11:10
get url
text

Vladar Čevljanovića bik Medonja, čiji je vlasnik poznati privatnik iz Olova Habib Bjelić Habibić, pobjednički je završio ovu 2019. godinu. Naime, on je na velikoj koridi u Vitezu koja se održava na Park Areni, savladao protivnika bika Perana, čiji vlasnik je Mujan Kovač Crni.

Pred nekoliko hiljada posjetilaca u zanimljivoj borbi Medonja je još jednom potvrdio da je bez konkurencije u BiH i na Balkanu, ali i da ga njegov vlasnik neće prodati ni za desetine hiljada konvertibilnih maraka.

- Godinu smo završili šampionski, kakva je i cijela bila. Medonja je najpoznatiji bik na Balkanu. Za njega svi znaju i svi žele da gledaju njegove borbe. Sve je teže naći dobrog protivnika koji sa megdana neće pobjeći nakon nekoliko minuta - kaže Medonjin vlasnik.

Posjetioci koride u Vitezu i ove godine su uživali u iću i piću, i muzici ispod šatora, a za zanimljive najave i komentare tokom borbi bio je zadužen voditelj manifestacije Azem Čauš, saopćeno je iz Čevljanske koride.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.