open-navfaktor-logo
search
Zasjeda Skupština
Vlada USK: Prvo se nagađalo o smjeni ministrice Pušac, a onda je ona "hitno" dala ostavku
Ines Pušac razriješena je dužnosti ministrice pravde i uprave Unsko-sanskog kantona, a za novu ministricu je imenovana Sanja Mujakić.
16.02.2022. u 11:05
get url
text
Skupština USK

VEZANI TEKST - Pregovori o rekonstrukciji Vlade USK: Mijenja li se ministrica pravde

Ove odluke usvojila je danas Skupština Unsko-sanskog kantona na vanrednoj, online sjednici, sa 16 glasova "za", odnosno tijesnom većinom.

Pušac (NES) je, kako je navedeno, podnijela ostavku iz razloga lične prirode. Zanimljivo je da je obavijest o ostavci pod oznakom "hitno" uputila 11. februara. Nekoliko dana ranije se već spekuliralo da će biti rekonstrukcija Vlade USK i da će upravo biti zamijenjena ministrica pravde i uprave na način da ta pozicija pripadne SDP-u, koalicionom partneru NES-a.

Ove informacije su se pojavile nakon što su opozicioni zastupnici tražili imenovanje manjinske Vlade, o čemu su razgovore imali sa SDP-om.

Ostavka ministrice pravde USK Ines Pušac

Uoči glasanja o razrješenju Pušac i imenovanju Mujakić, Jasmin Musić, predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini USK, je kazao da se prvi put dešava da imaju novo imenovanje bez da su dobili biografiju nove ministrice.

VEZANI TEKST - U Bihaću politička situacija dovedena do usijanja: Kako se osigurava ključna ruka u Skupštini

- Možda je stvar tehničke prirode. Molim vas da nam to dostavite prije diskusije. Sve što znamo je ono što smo dobili u prijedlogu za imenovanje, nemamo druge informacije na osnovu čega bismo donijeli stav da li zaslužuje podršku – dodao je Musić.

Razim Halkić, predsjedavajući Skupštine USK, je prenio da je sekretar službe rekao da je sve poslano na mail.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.