open-navfaktor-logo
search
Održana sjednica
Vlada TK poništila odluke: Tuzlanski kanton zvanično nema Budžet i Finansijski plan ZZO-a
Vlada se na današnjoj sjednici upoznala se sa aktom Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR) te u skladu s navedenim, poništila dokumente i akte koje je usvojila na 35. vanrednoj sjednici održanoj 31. decembra 2020. godine, saopćeno je iz Vlade.
14.01.2021. u 14:30
get url
text
Detalj sa današnje sjednice Vlade TK

Radi se o Uredbi sa zakonskom snagom o usvajanju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu, Uredbi sa zakonskom snagom o izvršenju Budžeta TK, Odluci o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) TK za 2021. godinu. Ovi akti su povučeni i iz procedure objavljivanja u Službenim novinama TK.

Podsjećamo, OHR je 8. januara dao svoj stav o političkoj krizi u TK. U pismu koje je proslijeđeno Skupštini i Vladi TK, između ostalog se navodi da je sjednice Skupštine TK koju je organizirala nova većina nelegalna, a navedno je da "nije bilo opravdano" da Vlada preuzeme ovlasti od Skupštine TK.

- Danas donesenom odlukom Vlada TK je predložila Skupštini TK da se na prvoj narednoj sjednici, po hitnoj proceduri, razmatraju prijedlog Budžeta, prijedlog Zakona o izvršenju Budžeta TK za 2021. godinu, Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) TK za 2021. godinu i Finansijski plan Službe za zapošljavanje TK za 2021. godinu - saopćeno je iz Vlade.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.