- Ovakvim djelima, koji za cilj imaju provokaciju, nema mjesta u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, sredini koja je i u najtežim ratnim okolnostima njegovala toleranciju i različitost mišljenja. Nedopustivo je da se bilo ko, samo zato što ima drugačije stavove, stigmatizira i vrijeđa - kaže se u saopćenju.

Posebno je to nedopustivo, dodaju iz Vlade, imajući u vidu ogroman doprinos kojeg je predsjedavajući Vujović dao na sportskom planu, ali i toleranciju koju je njegovao kasnije u političkom životu obnašajući dužnosti u Gradskom vijeću Tuzle.

Vlada Tuzlanskog kantona, sa mnom na čelu, kaže se u saopćenju koje potpisuje premijer Denijal Tulumović, zahtijeva od policijskih, istražnih i pravosudnih organa da u najkraćem roku pronađu i kazne počinioce ovog gnusnog čina, te time pokažu da su Tuzla i TK drugačiji od drugih sredina i da prema ovakvim aktivnostima, koje šire vjersku, rasnu, spolnu ili bilo kakvu drugu netrpeljivost, imamo nultu toleranciju.

Iz MUP-a TK potvrdili su da je ovaj slučaj prijavljen te da se incident dogodio dok je vozilo bilo parkirano u naselju Slatina.