open-navfaktor-logo
search
Set mjera
Vlada TK odlučila: Učenici od ponedjeljka u klupama, online model u izuzetnim slučajevima
Vlada Tuzlansog kantona (TK), na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, usvojila je nove naredbe koje će važiti u narednih 14 dana. Učenici će od ponedjeljka biti u svojim klupama, a online nastava bit će rezervna opcija u slučaju pogoršanja epidemiološke sitaucije.
28.01.2022. u 13:45
get url
text

- Nastava u većini škola u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, a učenici će biti u školskim klupama. Zbog epidemiološke situacije smo skrenuli pažnju Ministarstvu obrazovanja i nauke TK, kao i nadležnima u obrazovninm institucijama da posvete pažnju provođenju mjera - rekao je ministar zdravstva TK Božo Jurić.

Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u određenim školama ili odjeljenjima, dodao je on, postoji mogućnost prelaska na alternativni model nastave

- Set naredbi se bitno ne razlikuje od mjera koje smo imali u prethodnih 14 dana. U zatvorenim prostorima dozvoljeno je okupljanje do 30 osoba, a na otvorenom do 100 osoba. Postoji mogućnost okupljanja 60 ljudi u zatvorenom i 200 na otvorenom, uz uvjet da svi sudionici imaju negativan antigenski ili PCR test, potvrdu o vakcinaciji ili prebolovanom COVID-19 (VTP potvrde, op. a.). Također, potrebna je i saglasnost Kriznog štaba TK za održavanje skupa - rekao je Jurić.

Svi ugostiteljski objekti, poslije 20 sati, dodao je Jurić, moraju od gostiju tražiti VTP potvrde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.