open-navfaktor-logo
search
Smanjeno zagađenje
Vlada KS ukinula epizodu "Upozorenje", na snazi ostaje "Pripravnost"
Ovu Odluku je Vlada donijela na osnovu činjenice da je zabilježen pad koncentracije zagađujućih materija te uzimajući u obzir vremensku prognozu Federalnog hidrometerološkog zavoda koji najavljuje destabilizaciju vremena od sutra
09.12.2019. u 17:40
get url
text

Vlada Kantona Sarajevo je danas na vanrednoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o ukidanju epizode "Upozorenje" povećanih koncentracija zagađujućih materija u zraku u svim zonama Kantona Sarajevo, u kojima se primjenjuje Plan interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u KS.

Podsjećamo da je Vlada Kantona Sarajevo, na osnovu Plana, na vanrednoj sjednici održanoj u subotu 7. decembra proglasila pomenutu epizodu.

Ovu Odluku je Vlada donijela na osnovu činjenice da je zabilježen pad koncentracije zagađujućih materija te uzimajući u obzir vremensku prognozu Federalnog hidrometerološkog zavoda koji najavljuje destabilizaciju vremena od sutra, 10.12.2019.

S obzirom na to da su se tokom dana zadržale povišene vrijednosti iznad graničnih i do 15 sati iznose Vijećnica 22,62, Otoka 90,67 i Ilijaš 156,91µg/m3, Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo je odlučilo da na snazi ostaje epizoda "Pripravnost" u svim zonama KS u kojima se primjenjuje navedeni plan, kao i mjere koje treba provoditi u okviru ove epizode, a koje se nalaze na linku:

https://mpz.ks.gov.ba/sites/mpz.ks.gov.ba/files/plan_interventnih_mjera_-_sluzbene_novine_ks_44_19_0.pdf, navodi se u saopćenju Press službe KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.