Kompromis na pomolu

Vlada KS sutra utvrđuje dogovor sa sindikatima obrazovanja

Objavljeno: 27.09.2018. u 16:33 Autor: R. D.

Predviđeno je sutra u Vogošći, gdje će zasjedati Vlada KS, da se potpiše i kolektivni ugovor sa Sindikatom visokog obrazovanja

Foto: Ilustracija

Nakon današnjih pregovora sa sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo o povećanju visine osnovice plaće moguć je kompromis.

- Na današnjem sastanku predstavnici sindikata prihvatili su osnovicu plaće od 310 maraka za posljednji kvartal ove godine i sutra bi trebali sa Vladom potpisati sporazum – kazao nam je nakon sastanka Elvir Kazazović ministar obrazovanja.

Predviđeno je sutra u Vogošći, gdje će zasjedati Vlada KS, da se potpiše i kolektivni ugovor sa Sindikatom visokog obrazovanja, dodao je Kavazović.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije, odnosno Kantonalni odbor Kantona Sarajevo traže povećanje osnovice plaće na 330 KM.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije