open-navfaktor-logo
search
Preko Turističke zajednice
Vlada KS se pohvalila: Sufinansiraju osvjetljenje olimpijskih krugova u kružnom toku
Vlada Kantona Sarajevo preko Turističke zajednice sufinansirat će osvjetljenje olimpijskih krugova na Gornjoj Grkarici, saopćeno je iz Press službe KS.
19.09.2021. u 11:11
get url
text
Olimpijski krugovi u kružnom toku

Kako je navedeno, sredstva za sufinansiranje projekta izgradnje olimpijskih krugova na Gornjoj Grkarici je od Turističke zajednice zatražila Općina Trnovo.

- Za njihovo osvjetljenje Vlada KS je odobrila 16.965 KM, obzirom da, u skladu s Programom rada i finansijskim planom za 2021. godinu na koje saglasnost daje Ministarstvo privrede KS, Turistička zajednica KS na raspolaganju ima sredstva u iznosu 300.000 KM za podršku projektima lokalnih zajednica koji su značajni za razvoj turizma i doprinose unapređenju pozitivnog imidža Kantona Sarajevo - navedeno je u saopćenju.

Pojašnjeno je da su odobrili sufinansiranje ovog projekta s obzirom na to da će urbanistički projekti na području općine Trnovo, a jedan od njih je i Gornja Grkarica, nakon realizacije imati različite sadržaje kao što su ergele, igrališta, tereni, biciklističke staze i staze za jahanje, a što će doprinijeti razvoju i ljetnih i zimskih turističkih sadržaja.

- Njegova ukupna vrijednost je 220 hiljada KM u šta ulazi i izgradnja putne infrastrukture od Gornje Grkarice prema Bjelašnici, Igmanu i Hadžićima, te kružni tok u čijoj centralnoj zoni je planirano postavljanje spomenutih olimpijskih krugova - saopćeno je iz Press službe KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.