open-navfaktor-logo
search
Direktni razgovori
Vlada KS pregovara sa Ruskim fondom i AstraZeneca-om o nabavci vakcina
Imajući u vidu izuzetno ozbiljnu situaciju u vezi sa širenjem koronavirusa u Kantonu Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo poziva sve potencijalne dobavljače registrirane u Bosni i Hercegovini, a koji mogu osigurati uvoz vakcina u Sarajevo da dostave ponude sa jasno iskazanim cijenama i rokovima isporuke, saopćeno je večeras iz Vlade KS.
11.03.2021. u 20:27
get url
text

Kako se navodi u saopćenju, svi koji su zainteresirani mogu dobiti pismo namjere od Vlade Kantona Sarajevo.

- Od prvog dana mandata neprestano radimo na iznalaženju načina da što prije nabavimo minimalno potrebnih 100.000 doza vakcina za naše građane. Svakodnevno obavljamo sastanke i upućujemo dopise jer nam je jasno da moramo učiniti sve da građanima osiguramo vakcine, budući da su nas viši nivoi vlasti iznevjerili - rekao je premijer Edin Forto.

Do sada je Vlada Kantona Sarajevo izdala pismo namjere predstavnicima šest firmi iz Bosne i Hercegovine koje su iskazale interes da pregovaraju s ciljem prikupljanja ponuda za nabavku vakcina, a za šta su osigurana budžetska sredstva.

Također, uspostavljen je direktni kontakt sa rukovodstvom Ruskog fonda direktnih investicija te predstavnicima AstraZeneca-e.

U cilju da se u što skorijem roku izvrši nabavka vakcina za građane Kantona, predsjednicima i premijerima Srbije, Hrvatske i Slovenije su poslana pisma sa molbom da Kantonu Sarajevo prodaju određene količine vakcina po cijenama koje su i sami platili za njihovu nabavku, saopćila je Press služba KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.