open-navfaktor-logo
search
Budžetske rezerve
Vlada KS opet izdvojila sredstva: Za MUP u Goraždu 185.000 maraka
Vlada KS je zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo finansija KS da preraspodjele sredstva iz neutrošenih budžetskih rezervi za ovu godinu, i to 60.000 maraka za nabavku opreme i 125.000 za školovanje policijskih kadrova i dodijele ih MUP-u BPK Goražde
07.11.2019. u 16:34
get url
text

Vlada Kantona Sarajevo će dodijeliti 185.000 maraka Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona za nabavku opreme, materijalno-tehničkih sredstava i školovanje kadeta na Policijskoj akademiji Sarajevo, a koji im po sistematizaciji nedostaju.

Vlada KS je zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo finansija KS da preraspodjele sredstva iz neutrošenih budžetskih rezervi za ovu godinu, i to 60.000 maraka za nabavku opreme i 125.000 za školovanje policijskih kadrova i dodijele ih MUP-u BPK Goražde.

Razlog dodjele sredstava je izuzetno težak položaj uposlenih i nedostatak osnovne opreme i sredstava za rad u MUP-u BPK, o čemu su informisali Ministarstvo unutrašnjih poslova KS.

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS je kazao da se lično uvjerio u probleme sa kojima se suočava MUP BPK i zbog toga je inicirao da im pomogne Vlada Kantona Sarajevo.

- Pomoći ćemo kolegama u Bosansko-podrinjskom kantonu, kako bi poboljšali sigurnosnu situaciju i odgovorili izazovima u borbi protiv svih oblika kriminala - pojasnio je  ministar Katica.

Osim finansijskih sredstava, MUP KS će iz svojih rezervi donirati tri vozila, dva motocikla, laserski uređaj za mjerenje brzine vozila sa fotoregistracijom te određenu količinu materijalno-tehničkih sredstava što uključuje uniforme i oružje za potrebe MUP-a BPK.

Podsjećamo, na prijedlog ministra Katice, Vlada Kantona Sarajevo je polovinom maja ove godine, izdvojila 200.000 maraka kao pomoć Unsko-sanskom Kantonu za upravljanje migrantskom krizom, saopćeno je iz Press službe Vlade KS. 

Podsjećamo, u junu je delegacija Vlade Kantona Sarajevo, predvođena ministrom Katicom i predsjedavajućim Skupštine Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem, te zastupnikom Elvedinom Okerićem (članovi Naroda i pravde), dodijelila 60.000 maraka MUP-u BPK. 

VEZANI TEKST -  Delegacija NiP-a, bez odluke Vlade, dodijelila 60.000 KM iz budžeta za promociju u Goraždu

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.