open-navfaktor-logo
search
Sjednica
Vlada KS odobrila nabavku medicinske opreme za pet zdravstvenih ustanova i zapošljavanje
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici odobrila nabavku medicinske opreme prema iskazanim potrebama pet javnih zdravstvenih ustanova čiji je osnivač ili suosnivač Kanton Sarajevo.
17.12.2020. u 16:44
get url
text

Riječ je o sufinansiranju nabavke medicinske opreme za potrebe JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS u vrijednosti 200.000 KM, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u vrijednosti 80.000 KM, te Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Sarajevu u vrijednosti 20.000 KM.

Također će biti finansirana nabavka medicinske opreme u vrijednosti 27.619,02 KM za JU Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS, te  40.000 KM za JU Zavod za medicinu rada KS.

Navedena finansijska sredstva izdvojit će se iz Budžeta KS.

Vlada je danas dala saglasnost JU Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme inženjera medicinsko-laboratorijske dijagnostike, kao i specijaliste medicine rada na vremenski period do jedne godine, a kako bi se osigurao nesmetan rad ove ustanove.

Također je data saglasnost Javnoj ustanovi Kantonalni centar za socijalni rad za prijem dva radnika u radni odnos, na neodređeno vrijeme, i to po jednog stručnog saradnika – psihologa u službama socijalne zaštite općina Hadžići i Stari Grad, nakon sporazumnog prestanka radnog odnosa uposlenih na tim radnim mjestima.

Saglasnost za prijem stručnog saradnika-psihologa u radni odnos na određeno vrijeme, do tri mjeseca, data je Kantonalnoj javnoj ustanovi Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba, a u kojoj trenutno nema angažovanog psihologa.

U procedurama prijema uposlenika navedene ustanove dužne su ispoštovati sve zakonske i podzakonske propise.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.