open-navfaktor-logo
search
Provjerili
Vlada KS obmanula javnost informacijom o vandalizmu na Vracama, pa se izvinjavaju
Koristim priliku da se iskreno izvinim svima koje je ova dezinformacija na bilo koji način uznemirila, kazao je Mandić
19.05.2019. u 19:30
get url
text

Vlada Kantona Sarajevo danas je na svom zvaničnom Facebook profilu objavila informaciju da je oskrnavljen spomen-park na Vracama i fotografije navodnog vandalizma, međutim, ispostavilo se da informacija o navodnom oštećenju spomenika nije tačna.

Nedugo nakon što se utvrdila greška, Vlada KS je sa svoje Facebook stranice ukinula spornu objavu.

Postavljen je i novi post u kojem se navodi kako je sporna informacija o skrnavljenju Spomen-parka Vraca potekla iz Gradske uprave, te da je ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić došao na mjesto događaja i "uvjerio se da je ta informacija bila netačna", te uputio građanima izvinjenje.

- Na bazi informacije iz Gradske uprave koju smo danas dobili o skrnavljenju spomen-parka na Vracama došao sam na lice mjesta i uvjerio se, srećom, da je ta informacija bila netačna. Na licu mjesta smo zatekli patrolu MUP-a i lično sa njima sam se uvjerio da je stanje na spomen-parku Vraca onakvo kakvo smo ga ostavili 9. maja kada smo obajavili završetak prve faze obnove. Ovo također ne znači da je park završen. Kako smo već rekli, Vlada KS nastavlja sa aktivnostima na zaštiti i trajnom rješavanju statusa ovog važnog historijskog spomenika kulture i buduće važne turističke atrakcije grada Sarajeva. Koristim priliku da se iskreno izvinim svima koje je ova dezinformacija na bilo koji način uznemirila - kazao je Mandić.

{$galerijaFotografija}

Fotografije navodnog vandalizma koje je ranije Vlada KS objavila

 

Ministar se oglasio i na svom Twitter profilu, te objavio snimak trenutnog stanja na spomen-parku Vraca.

Na bazi lažne dojave o skrnavljenju Spomen parka na Vracama stigao sam na lice mjesta i uvjerio se da je, srećom, sve u redu. Hvala policiji Kantona. Idemo dalje sa obnovom. @vladaks_ pic.twitter.com/pUKNhSJN3g

Lažni vandalizam na Vracama, 19.05.2019.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.