Potpisan ugovor

Vlada KS kupuje 36 stanova za boračku populaciju

Objavljeno: 31.10.2018. u 13:55

Potpisivanju ovog ugovora prethodila je odluka Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, koji su osigurali sredstva i podršku ovom projektu

FOTO: VLADA KS

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo potpisao je danas Ugovor o kupovini 36 stanova za pripadnike boračke populacije u Kantonu Sarajevo.

Ugovor je potpisan u Fondu KS za izgradnju stanova za porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, od ovoga broja šest stanova je na doživotno korištenje, a 30 stanova u trajno vlasništvo.

Potpisivanju ovog ugovora prethodila je odluka Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, koji su osigurali sredstva i podršku ovom projektu.

Ministar Fišo izrazio je želju da se ovaj projekt nastavi i u naredne četiri godine, kako bi se kupilo još 210 stambenih jedinica, čime bi ovaj projekt upotpunosti bio okončan, saopćeno je iz Vlade KS.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije