open-navfaktor-logo
search
Kultura
Vlada KS imenovala Ivanu Marić za predsjednicu NO Kamerni teatar 55
Vlada Kantona Sarajevo imenovala je članove nadzornih odbora javnih ustanova iz oblasti kulture.
19.11.2021. u 16:48
get url
text

VEZANI TEKST - Vlada KS imenovala Ivanu Marić za v. d. predsjednice Nadzornog odbora javne ustanove

Tako je Ivana Marić, politička analitičarka, imenovana za predsjednicu Nadzornog odbora Javne ustanove Kamerni teatar 55 na period od četiri godine. Marić je u prethodnom periodu imala funkciju vršiteljice dužnosti predsjednice NO.

Nakon što je Faktor ranije objavio da je Marić dobila funkciju vršiteljice dužnosti predsjednice NO ona je to pojasnila kazavši da se "ne radi ni o kakvoj utješnoj nagradi niti o mom uhljebljavanju, jer meni ne treba ni jedno ni drugo". Istakla je da ju je na tu funkciju kandidovao nezavisni zastupnik Damir Marjanović.

- Ja imam posao od kojeg lijepo živim pa sam stoga Damiru odmah rekla da ću honorar koji budem dobijala za tu poziciju uplaćivati u humanitarne svrhe. Prvi honorar ću odmah uplatiti za tri sestre iz Bihaća, koje su žrtve nasilja u porodici i kojima će taj novac mnogo više značiti – navela je tada Marić.

Istakla je kako je funkciju predsjednice NO Kamernog teatra bez razmišljanja prihvatila.

- Bit će mi čast i zadovoljstvo da dam mali doprinos daljnjim uspjesima Kamernog teatra. Uglavnom, ako želite promovirati neku funkciju, samo mene kandidujte za nju i to će automatski postati najvažnija i najbolje plaćena funkcija u državi – navela je tada Marić.

Za članove NO Kamerni tetara 55 imenovani su Mirjana Jovičić i Vildan Hadžihasanović.

Naknada za predsjednika NO iznosi 200 KM, a za članove 150 KM.

Za predsjednika i člana Nadzornog odbora Javne ustanove "MES - Međunarodni teatarski festival - Scena MESS" na period od četiri godine imenovani su Amir Hadžić, Lana Lončarević i Elma Šehić.

VEZANI TEKST - Ivana Marić, po običaju, fuli i kad demantuje: Analitičarki nije jasno ko kandiduje, a ko imenuje

Članovi Nadzornog odbora JU Sarajevska filharmonija na period od četiri godine imenovani su Mirsada Škrijelj, predsjednica, te Amela Bedaković, koja je bila kandidatkinja Naše stranke na Lokalnim izborima 2020. godine i Fahrudin Strojil, kao član u ime ustanove.

Za predsjednika i članove Nadzornog odbora Javne ustanove Narodno pozorište, Sarajevo na period od četiri godine imenovani su Fahrudin Strojil, te Mirsada Muminović i Ermin Sijamija, član u ime ustanove.

Na četiri godine za predsjednika i članove Nadzornog odbora Javne ustanove "Collegium artisticum" Sarajevo imenovani su Edvin Šarić, Amina Ćenanović – Sadiković i Alisa Salahović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.