open-navfaktor-logo
search
Poslodavac godine
Vlada KS dala saglasnost: Gdje će biti primljeno 20 osoba po ugovoru o djelu i četvero u radni odnos
Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici održanoj 4. februara dala saglasnost za zapošljavanje 20 osoba na osnovu ugovora o djelu, te četiri osobe u radni odnos na određeno ili neodređeno vrijeme.
23.02.2021. u 14:27
get url
text

Tako je data saglasnost sekretaru Vlade kao rukovodiocu Stručne službe Vlade Kantona Sarajevo da zaključi ugovor o djelu sa dvije osobe, zatim policijskom komesaru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da u 2021. godini može zaključivati ugovore o djelu sa osam osoba.

VEZANI TEKST - Fortina vlada potpisuje desetke ugovora o djelu: "Konkurs traje dugo, ovako možete zaposliti koga hoćete"

Saglasnost je data i direktorici Javnog preduzeća Televizija Kantona Sarajevo d.o.o. Sarajevo da zaključi ugovor o djelu sa dvije osobe, kao i ministru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da zaključi ugovor o djelu sa jednom osobom.

Vlada je dala saglasnost policijskom komesaru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da zaključi ugovor o djelu sa jednom osobom.

Daje se saglasnost i kantonalnom zavodu za pružanje besplatne pravne pomoći da zaključi ugovor o djelu sa certificiranim računovođom.

Ministru Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo data je saglasnost da se zaključe ugovori o djelu sa tri osobe.

Vlada KS je dala saglasnost i Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo da zaključi ugovor o djelu u periodu od 04.2.2021. do 04.4.2021. godine, sa jednom osobom, a direktoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo data je saglasnost da zaključi ugovor o djelu sa certificiranim računovođom radi izrade Godišnjeg obračuna za 2020. godinu.

VEZANI TEKST - Kako dobiti ugovor o djelu u KS: Kandidati se biraju iz "baza podataka" ili je to "političko uhljebljavanje"

Vlada je na istoj sjednici dala saglasnost Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo za hitan prijem dva radnika u radni odnos na određeno vrijeme do tri mjeseca, dok je Kabinetu premijera Kantona Sarajevo data saglasnost za popunu radnog mjesta predviđenog Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Kabineta premijera, Stručni savjetnik za pravne i opće poslove.

Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo data je saglasnost za hitni prijem jednog radnika u radni odnos na određeno vrijeme do tri mjeseca.

Vlada KS zapošljavanje
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.