open-navfaktor-logo
search
Ubistvo Ivanovića
Vlada Kosova: Policijska akcija provedena po nalogu Specijalnog tužilaštva
Akcija Policije Kosova provedena u skladu sa zakonom, ističu kosovski zvaničnici
23.11.2018. u 14:35
get url
text

Akcija Policije Kosova tokom koje su uhapšeni osumnjičeni za povezanost sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića nije imala političke konotacije i provedena je u skladu sa zakonom i po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova, saopćeno je iz Vlade Kosova, prenosi Anadolu Agency (AA). 

-Ova policijska akcija provedena je u skladu sa zakonom,  na osnovu naloga Specijalnog tužilaštva i ni na koji način nije povezana sa političkim događanjima. Vlada Kosova uvjerava sve građane da akcije države Kosovo i njenih organa za provođenje zakona, nikada i na bilo koji način neće biti usmjerene protiv bilo koje etničke i političke grupacije", navodi se u saopćenju kosovske Vlade. 

Pozvani su svi građani, političke stranke, načelnici i gradonačelnici, posebno u općinama na sjeveru Kosova, i druga tijela da doprinesu održavanju i jačanju javnog reda i mira i stabilnosti. 

-Važno je da niko ne nasjeda na dezinformacije. Održavanje reda i poštivanje zakona je u interesu svih građana Kosova - navodi se u saopćenju povodom jutrošnje akcije Policije Kosova u Sjevernoj Mitrovici u kojoj su uhapšene četiri osobe, među kojima dvojica policajaca, u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda". 

Ivanović je ubijen 16. januara u blizini sjedišta GI SDP u Sjevernoj Mitrovici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.