open-navfaktor-logo
search
Na određeno
Vlada imenovala v. d. članova Nadzornog odbora sarajevskih domova zdravlja
Vlada Kantona Sarajevo imenovala je vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo.
29.10.2021. u 14:14
get url
text

Za v. d. predsjednice Nadzornog odbora imenovana je Aida Pitić, epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo i članica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Pored Pitić Vlada je imenovala vršiteljice dužnosti člana Nadzornog odbora i to Indiru Čeljo-Turković i Draženku Pašalić-Mirčić.

Čeljo-Turković članica je Foruma žena Kantonalnog odbora SDP-a BiH, dok je Pašalić-Mirčić uposlenica JU Dom zdravlja KS kao ljekar specijalista porodične medicine, a njeno ime našlo se na listi za Općinsko vijeće Ilidža na Lokalnim izborima 2020. godine.

VEZANI TEKST - Koordinator za vakcinisanje nagrađen: Spahić imenovan za predsjednika UO Dom zdravlja KS

Kako je navedeno u Odluci Vlade, ovo imenovanje se vrši na određeno vrijeme, do okončanja imenovanja stalnog Nadzornog odbora na mandat od četiri godine, a najduže do tri mjeseca.

Podsjećamo, ranije je Vlada imenovala Ademira Spahića za predsjednika Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove, a Alena Pilava, Zlatka Ilića, Ermina Lendu i Jasmina Gaziju za članove Upravnog odbora JU Dom zdravlja KS.

UO je za direktora ove zdravstvene ustanove imenovao Abela Baltića, po struci specijalistu interne medicine, angiologa, i vijećnika u Općinskom vijeću Novi grad inače kadar SDP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.