Za v. d. predsjednice Nadzornog odbora imenovana je Aida Pitić, epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo i članica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Pored Pitić Vlada je imenovala vršiteljice dužnosti člana Nadzornog odbora i to Indiru Čeljo-Turković i Draženku Pašalić-Mirčić.

Čeljo-Turković članica je Foruma žena Kantonalnog odbora SDP-a BiH, dok je Pašalić-Mirčić uposlenica JU Dom zdravlja KS kao ljekar specijalista porodične medicine, a njeno ime našlo se na listi za Općinsko vijeće Ilidža na Lokalnim izborima 2020. godine.

VEZANI TEKST - Koordinator za vakcinisanje nagrađen: Spahić imenovan za predsjednika UO Dom zdravlja KS

Kako je navedeno u Odluci Vlade, ovo imenovanje se vrši na određeno vrijeme, do okončanja imenovanja stalnog Nadzornog odbora na mandat od četiri godine, a najduže do tri mjeseca.

Podsjećamo, ranije je Vlada imenovala Ademira Spahića za predsjednika Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove, a Alena Pilava, Zlatka Ilića, Ermina Lendu i Jasmina Gaziju za članove Upravnog odbora JU Dom zdravlja KS.

UO je za direktora ove zdravstvene ustanove imenovao Abela Baltića, po struci specijalistu interne medicine, angiologa, i vijećnika u Općinskom vijeću Novi grad inače kadar SDP-a.