Vlada HNK ima sedam dana da odluči hoće li kupiti hotel "Ero"

objavljeno: 08.02.2018. u 13:09

U roku od sedam dana očekuje se konačno očitovanje Vlada HNK-a po pitanju kupovine hotela "Ero", poručeno je nakon sastanka predstavnika iz Vlade HNK-a i predstavnika hotela "Ero" koji su protestovali pred spomenutom zgradom.

- Istina je da je Vlada u dobroj vjeri ušla u proces kupovine hotela "Ero" i da je taj proces doveden do kraja na nedavnoj sjednici. Konačni nacrt ugovora o kupovini hotela je bio pred ministrima na sjednici prije nekoliko dana, naše kolege iz SDA su zatražile da se izjašnjavanje odgodi dok se o proceduri i kupovini izjasni KO SDA. Ako njihov odgovor bude pozitivan, vrlo skoro će se ugovor o kupovini hotela "Ero" potpisati - poručio je Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade HNK-a.

Na to je Mira Mandić, predsjednica Sindikata radnika hotela ''Ero '' poručila kako će čekati sedam dana, i to samo toliko.

- Molimo KO SDA da se u roku sedam dana očituje i izađe s jasnim stavom hoće li biti kupac zgrade MIO/PIO ili ne. Ako će biti da radnici hotela znaju, u protivnom ako neće, da znamo šta nam je dalje činiti. Ovo sve u nedogled vodi bez ikakvog rješenja - poručeno je na kraju.

Ako ne bude odgovora u sedam dana, najavljuju nove blokade saobraćajnice M17.

Pavlović je napomenuo da je problematika uposlenika hotela "Ero" je u ingerenciji MIO/PIO, Grada Mostar i Fedrealne Vlade, a Vlada HNK u ovom procesu je kupac hotela.