open-navfaktor-logo
search
Hitna sjednica
Vlada FBiH prebacila Zavodu za javno zdravstvo 12 miliona KM za kupovinu vakcina
Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj, sjednici donijela Odluku o preraspodjeli sredstava od 12 miliona KM s budžetske pozicije Federalnog ministarstva zdravstva na Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH.
12.03.2021. u 16:32
get url
text

Ovom odlukom Vlada Federacije BiH je odobrila preraspodjelu 12 miliona KM predviđenih za nabavku vakcina protiv COVID-19.

U obrazloženju ove odluke je navedeno da je Vlada FBiH na jučerašnjoj 258. sjednici donijela zaključak o nabavci vakcina za COVID-19, u okviru kojeg je definisan i način obezbjeđenja sredstava iz Budžeta FBiH za 2021. godinu.

U skladu s tim, Federalno ministarstvo zdravstva je bilo zaduženo da odmah pokrene aktivnosti za preraspodjelu sredstava planiranih u ovogodišnjem budžetu za nabavku vakcina na Zavod za javno zdravstvo FBiH, koje je zaduženo za zaključivanje ugovora.

Vlada Federacije BiH je danas izmijenila Uredbu o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, čime je korisnicima finansijske pomoći produžen rok za dostavu izvještaja o namjenskom utrošku sredstava do 31.marta 2021. godine, saopćeno je iz Vlade FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.