open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH zaslužan
Vlada FBiH kreće sa stvaranjem uvjeta za izradu novog propisa o raspodjeli javnih prihoda
Federalna vlada je danas usvojila informaciju Federalnog ministarstva finansija u s vezi zaključka Doma naroda Parlamenta FBiH od 14.10.2021. godine.
11.11.2021. u 13:24
get url
text
Vlada FBiH

Kako je danas zaključeno, Vlada FBIH će, na prijedlog Federalnog ministarstva finansija, formirati radnu grupu za izradu metodologije pripadnosti i raspodjele javnih prihoda u Federaciji BiH sukladno ustavnim nadležnostima svih nivoa vlasti u FBiH, poštujući principe transparentnosti, pravičnosti i ravnopravnosti, a koja će biti temelj za izradu novog propisa o pripadnosti i raspodjeli javnih prihoda.

U radnu grupu će, nakon delegiranja, biti imenovani članovi iz Komisije za lokalnu samoupravu i Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, iz Odbora za pravdu, opću upravu i lokalnu samoupravu i Odbora za ekonomsku i razvojnu politiku, financije i proračun Doma naroda Parlamenta FBiH, zatim iz kantonalnih ministarstava financija, te Saveza općina i gradova FBiH, a tehničku podršku njezinom radu pružat će Federalno ministarstvo financija.

Ovo ministarstvo će uputiti zahtjev Odboru za ekonomsku i finansijsku politiku Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i Odboru za ekonomsku i razvojnu politiku, finansije i budžet Doma naroda Parlamenta BiH kojim će tražiti određivanje ciljeva i principa izrade novog sistema raspodjele javnih prihoda u FBiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.