open-navfaktor-logo
search
Na dnevnom redu
Vlada FBiH dobila nalaze inspekcija, koje mjere će predložiti za Zavod Pazarić?
Na sjednici 19. septembra Vlada je naložila Finansijskoj policiji, Poreznoj upravi FBiH i Federalnoj upravi za inspekcijske poslove da prekontrolišu Zavod Pazarić
17.10.2019. u 11:18
get url
text

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici razmatrat će izvještaj o zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine-Pazarić. Na dnevnom redu sjednice Vlade naći će se i prijedlozi zaključaka. 

Na sjednici 19. septembra Vlada je naložila Finansijskoj policiji, Poreznoj upravi FBiH i Federalnoj upravi za inspekcijske poslove da prekontrolišu Zavod Pazarić i da svoje nalaze dostave Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike. 

Direktor Zavoda Pazarić Redžep Salić je 11. septembra izašao za govornicu na sjednci Zastupničkog doma Parlamenta FBiHi  iznio šokantne podatke o malverzacijama u Zavodu prethodnog menadžmenta. Ukazao je na elemente kriminala.

Prema saznanjima Faktora koje smo ranije objavili, između ostalog, na terenu je ustanovljeno da novoizgrađeni, nedovoršeni objekat u centru Zavoda nema niti jednu dozvolu koju su trebali dobiti od Općine Hadžići, a za čiju izgradnju je utrošeno oko 300.000 KM. Inače, u tom objektu uopće nisu predviđeni mokri čvorovi, uglavnom se sastoji iz hodnika, raspored prostorija je blago rečeno besmislen... To je samo jedna od nepravilnosti koje su inspekcije našle u Zavodu. 

Nakon današnje sjednice Vlade trebalo bi biti poznato koji su konkretno problemi zadokumentovani u Pazariću i šta se predlaže u vezi s tim zavodom. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.