open-navfaktor-logo
search
Odluka Parlamenta
Vlada FBiH dijelila novac: Od 10 miliona KM gotovo pola za Unsko-sanski kanton, a pola ostalima
Sredstva Unsko-sanskom kantonu su utvrđena za potrebe zdravstva i uspostavljanje povoljnog stanja sigurnosti, na osnovu zaključka Parlamenta Federacije BiH
20.06.2019. u 14:11
get url
text
Vlada FBiH

Vlada Federacije BiH donijela je u četvrtak u Mostaru odluku o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava utvrđenih budžetom Federacije BiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu financija s pozicije tekućih transfera drugim razinama vlasti i fondovima u iznosu od 10.000.000 maraka, na ime financijske pomoći kantonima, gradovima i općinama.

Unsko-sanskom kantonu raspoređeno je 4.000.000 maraka, drugim kantonima ukupno 4.800.000 maraka, a općinama i gradovima ukupno 1.200.000, saopćeno je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 Kriteriji za raspodjelu sredstava kantonima su broj stanovnika, površina, broj učenika u osnovnom obrazovanju i srednjem obrazovanju, a prema podacima Federalnog zavoda za statistiku i Porezne uprave FBiH.

Sredstva Unsko-sanskom kantonu su utvrđena za potrebe zdravstva i uspostavljanje povoljnog stanja sigurnosti, na osnovu zaključka Parlamenta Federacije BiH.

Vlada Federacije BiH će posebnom odlukom utvrditi iznose sredstava koji će biti doznačeni pojedinim kantonima, gradovima i općinama i dinamiku doznačavanja te način izvještavanja o njihovom utrošku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.