open-navfaktor-logo
search
Mostar
Vlada FBiH će se izjasniti i o primanju 126 radnika u Rudnik Breza
Na dnevnom redu današnje sjednice predložena je i izmjena Uredbe o obliku službene policijske iskaznice i značke za policijske službenike FBiH
05.12.2019. u 11:02
get url
text
Novalić, Drljača, Milićević

Vlada Federacije BiH će se, na današnjoj sjednici koja je počela u Mostaru, s ciljem stvaranja uvjeta za prelezak Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje na trezorski način poslovanja, razmatrati izmjene i dopune Financijskog plana ovog zavoda.

Federalno ministarstvo finansija upoznat će Vladu FBiH s pokazateljima iz konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta FBiH, kantona i općina, finansijskih planova vanbudžetskih fondova FBiH za razdoblje januar - septembar 2019. godine, u kojem su ukupni prihodi iznosili 6.897,9 miliona KM, što je za 541 milion KM ili za 8,5 posto više u odnosu na isti period prethodne godine, a ostvarenje u odnosu na plan je 69,6 posto.

Na dnevom redu su i predložena izmjena Uredbe o obliku službene policijske iskaznice i značke za policijske službenike FBiH, kao i informacija o stanju u rudarskom sektoru koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Vlada će se izjasniti o davanju saglasnosti za prijem ukupno 126 radnika u Rudnik mrkog uglja Breza, te razmatrati izvještaj o zaduženju FBiH po osnovu emisije obveznica od 12.11.2019. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.