open-navfaktor-logo
search
Prijedlog upućen NSRS-u
Vlada donijela odluku o ukidanju vanrednog stanja u RS-u
Vlada RS-a donijela je danas odluku o prestanku važenja vanrednog stanja u ovom entitetu i uputila je na usvajanje Narodnoj skupštini RS-a.
14.05.2020. u 14:10
get url
text

- Sva dalja procedura je na NSRS-u i oni će odlučiti o tome kada će biti zakazana sjednica, i donijeti odluku o tome da li će ili ne ukinuti vanredno stanje. Mi smo svoje obavili u Vladi - kazala je danas ministrica finansija RS-a Zora Vidović.

Narodna skupština RS-a usvojila je 28. marta odluku o proglašenju vanrednog stanja zbog epidemije virusa korona.

Кolegij NSRS-a zaključio je jučer, na konsultativnoj sjednici u Banjoj Luci, da će se 13. posebna sjednica održati u Кonferencijskoj sali Vlade RS-a koja je, u odnosu na druge sale, najadekvatnija s obzirom na postojeće tehničke uslove i uvažavajući stručno mišljenje u vezi sa epidemiološkim uslovima prouzrokovanim virusom korona.

Nakon što iz Vlade stigne zahtjev i konačan predlog dnevnog reda, sjednica Кolegija skupštine, na kojoj će biti dogovoren tačan termin održavanja posebne sjednice i Prijedlog dnevnog reda, održaće se telefonskim putem.

Također, rukovodstvo skupštine RS-a zatražit će dozvolu nadležnih institucija vezano za broj prisutnih na jednom mestu, budući da je u ovom trenutku dozvoljeno okupljanje do 50 ljudi u RS-u, a za održavanje sjednice neophodno je prisustvo znatno većeg broja poslanika, članova Vlade i drugih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.