- Sama pomisao da se za ove potrebe neko uopće usudio raspisati javnu nabavku u nama budi osjećaj bespomoćnosti i sramote i odlučno demantiramo bilo kakvu odgovornost za ovaj sramni postupak nadležnih u Pravosudnoj komisiji Distrikta - saopćeno je iz brčanske Vlade.

Podsjećaju da se vlast u Brčkom, kao i u svim ostalim demokratskim društvima, dijeli na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, te je tako koncipiran i budžet Distrikta.

VEZANI TEKST - U Brčkom raspisali tender za nabavku kafe, šećera, keksa... , da imaju kada krenu na žalost

Sve institucije izvršne, zakonodavne i sudske komponente vlasti u Brčkom, dodaju, imaju svoj dio budžeta kojim raspolažu na način kako to zakon nalaže.

- Nažalost, neki su zloupotrijebili svoje ovlasti i posegnuli za ovim sramotnim potezom, koji je zgrozio javnost ne samo u Brčkom već i u regiji. Ono što dodatno boli je činjenica da zaposlenici u Pravosudnoj komisiji, koja je nosilac ovog tendera, očigledno nemaju nikakvu empatiju prema kolegama s kojima zajedno zarađuju za život. Uz to, njihova mjesečna primanja daleko su iznad prosjeka u Distriktu - navode iz Vlade i dodaju:

- Još jednom osuđujemo ovaj postupak i tražimo od nadležnih da reagiraju i odmah ponište ovaj sramni tender.