open-navfaktor-logo
search
Zastrašujući snimak
Vjetar ljuljao platformu sa peračima prozora na visokoj zgradi, incident snimljen kamerom
Dvojica perača prozora Floride snimljeni su u zastrašujućim trenucima kada je platforma na kojoj su se nalazili nekontrolirano letjela oko zgrade.
03.05.2020. u 13:13
get url
text
Perači prozora visili na platformi
Perači prozora visili na platformi

Incident, kojeg su snimili ljudi koji stoje na obližnjem balkonu, dogodio se u četvrtak popodne u Ritz-Carlton Residences na plaži Sunny Isles na Floridi.

Dok vjetar zavija u pozadini, dvoje radnika se mogu vidjeti kako se čvrsto drže nastojeći spasiti svoje živote, dok se platforma za pranje prozora ljulja 180 stepeni u zraku prije nego što udari u divovske staklene prozore zgrade.

Kad platforma miruje, može se vidjeti jedan od radnika kako se kreće prema svom saradniku. Mogu se vidjeti kako gestikuliraju jedan prema drugom dok se platforma njiše na vjetru.

Osoba koja je snimila video rekla je da je bilo "sunčano i mirno" tog poslijepodneva, ali da je iznenada, bez ikakvog upozorenja, počela žestoka oluja.

Rekli su da su radnici zatim proveli sljedećih 20 minuta pokušavajući stabilizirati platformu, prije nego što su mogli preuzeti kontrolu nad njom, a zatim su se popeli na sigurno na balkon rezidencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.