open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Visoki predstavnik će se u četvrtak obratiti zastupnicima u Zastupničkom domu PBiH
Kolegij Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je zaključak da će sjednica Zastupničkog doma, na kojoj će se zastupnicima obratiti visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidh, biti održana u četvrtak, 28. oktobra.
26.10.2021. u 12:21
get url
text

To je potvrdio Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma PSBiH, nakon današnje sjednice kolegija.

Zvizdić (nezavisni zastupnik) je ranije rekao da pozdravlja zahtjev visokog predstavnika da se obrati, ali je ovisilo o tome da li će na to pristati i zamjenica predsjedavajućeg Borjana Krišto (HDZBiH).

Schmidt je uputio zahtjev da se obrati zastupnicima kako bi iznio svoje viđenje aktuelne političke situacije.

- Sjednica će biti u četvrtak, visoki predstavnik će imati priliku da se obrati pred zastupnicima, iznese svoje viđenje aktuelne situacije - dodao je Zvizdić.

Nakon sjednice Kolegija održana je i sjednica proširenog Kolegija kojoj inače, uz tri člana rukovodstva Zastupničkog doma, prisustvuju i predsjednici klubova zastupnika. Na toj sjednici nisu bili predstavnici stranaka koje dolaze sa teritorije bh. entiteta Republika Srpska.

Zvizdić je, također, uoči današnje sjednice Zastupničkog doma rekao da nema informaciju da li će na njoj prisustvovati zastupnici iz RS-a.

- I ovom prilikom ih pozivan da se ponašaju u skladu sa Ustavom i Poslovnikom o radu. Primaju najveće plaće i nekorektno je ne prisustvovati sjednici u Parlamentu koji je pravo mjesto gdje se raspravlja o svim temama i gdje se donose opće prihvaćena rješenja - rekao je Zvizdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.