open-navfaktor-logo
search
Obolio od COVID-19
Visoki palestinski zvaničnik Saeb Erakat u kritičnom stanju
Zdravstveno stanje uglednog palestinskog čelnika Saeba Erekata se pogoršalo i on je u kritičnom stanju, saopćila je u ponedjeljak izraelska bolnica u kojoj se liječi od komplikacija povezanih s bolešću COVID-19.
19.10.2020. u 12:00
get url
text

Erekat (65), u nedjelju je prebačen iz svog rodnog grada na Zapadnoj obali u bolnicu Hadassah u Jerusalemu.

- Gospodin Erakat proveo je mirnu noć, ali je jutros došlo do pogoršanja njegovog stanja, koje sada definiramo kao kritično. I zbog respiratornih problema on je anesteziran i nalazi se na respiratoru – navodi bolnica u saopćenju.

Dugogodišnj šef palestinskih pregovarača i generalni sekretar Palestinske oslobodilačke orgnizacije (PLO), testiran je pozitivno na koronavirus u ovom mjesecu.

Erakat, jedan od najagilnijih palestinskih zvaničnika na svjetskoj pozornici i vodeći savjetnik predsjednika Mahmouda Abbasa, bio je podvrgnut transplantaciji pluća u američkoj bolnici u 2017.

-  Nakon zaraze s COVID-19  i zbog hroničnih zdravstvenih problema s kojima se suočava njegov respiratorni sistem, stanje dr. Erakata sada zahtijeva medicinsku pažnju u bolnici - saopćio je odjel PLO za pregovaračka pitanja.

U saopćenju je prvobitno navedeno da je Erakat prebačen u bolnicu u Tel Avivu, ali je odjel kasnije pojasnio u tweetu da je on primljen u bolnicu  Hadassah u Jerusalemu, prenosi dpa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.