open-navfaktor-logo
search
Provalio u 40 kuća
Visoki dužnosnik albanske vlade uhapšen zbog sumnje da je opljačkao kuću Karima Benzeme
U zajedničkoj akciji albanske policije i Interpola uhapšena je osoba odgovorna za provalu u dom fudbalera Real Madrida Karima Benzema prije tri godine, odnosno u februaru 2019. godine.
11.05.2022. u 09:33
get url
text

- U okviru policijske akcije kodnog naziva 'Korunja', lokalne policijske snage, u saradnji sa Interpolom Tirana, uhapsile u gradu Leče, radi izručenja Španiji, državljanina A.P., nastanjenog u Kurbinu - navodi policija u Albaniji. 

Prema pisanju španskih medija riječ je o visokom dužnosniku albanske vlade, Alfredu Prodaniju koji je devet godina bio direktor javnog vodovoda u regiji Kurbin.

Navodno je odgovoran za provalu u još 40 kuća širom Španije.

Iako Prodani negira odgovornost za krivična djela koja mu se stavljaju na teren, španski list El Periodico piše kako su dokazi uvjerljivi.

Prodanijevo hapšenje izazvalo je veliki interes albanske javnosti.

- Opljačkao je Benzmu i postavili su ga za direktora, ako opljačka Lionela Messija, postavit će ga za ministra - rekao je Kreshnik Spahiu, vođa političke stranke "Crveno i crni savez".

Pored Prodanija, uhapšeni su i drugi navodni saradnici. Među njima se ističe poznati albanski biznismen čiji identitet još nije otkriven.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.